Dank voor uw bezoek aan deze website!

De website probeert een zo goed mogelijk beeld te geven wat allemaal gebeurt in Hof van Twente als het gaat om duurzaamheid en hoe je zelf een bijdrage kunt leveren. Wij kunnen ons voorstellen dat je niet meteen alles kunt vinden wat je zoekt; er is zoveel!

Heb je een vraag, suggestie, idee, interesse om mee te doen? Stuur dan een email naar info@hofkracht.nl of bel naar Marianne Hutten: 06-41008824.

Wie zijn Hofkracht?
Hofkracht is een groep, een platform. 
HofKracht heeft nu 7 werkgroepleden die alles probeert te coördineren en aan te jagen. Wij stellen ons hieronder aan u voor. Naast de werkgroep zijn er 4 appgroepen: Algemeen (ca 60 deelnemers), Biodiversiteit, Afval en Technisch. Er is een facebookpagina (ca 150 volgers) en een nieuwsbrief (ruim 500 lezers).

Met van links naar rechts en van boven naar beneden: Bas Morsink, Marianne Hutten, Mignon Sanchez, Henk Koop, Frank Bartelink, Ina van de Riet, Bert Eggink en ‘het happertje met de vraagtekens’ als symbool dat iedereen welkom is om (tijdelijk) aan te schuiven in de werkgroep. Wij overleggen ongeveer eens per maand.

De werkgroepleden stellen zich voor…

Mijn naam is Bas Morsink, vader van 4 kinderen. Om mijn kinderen straks net zo te laten genieten van de natuur zoals ik vroeger heb kunnen doen, maak ik mij hard voor duurzaamheid binnen de gemeente Hof van Twente. In december 2017 ben ik gestopt met mijn werk om zo vol voor duurzaamheid te kunnen gaan, dit ben ik gaan doen d.m.v. van een organisatie. De organisatie heeft de naam Hof van Innovatie en biedt letterlijk en figuurlijk de ruimte aan innovaties op gebied van duurzaamheid. Daarnaast ben ik vrijwillig bezig met Hofkracht om zo bewustwording te creëren binnen de gemeenschap, zodat de bevolking zich meer bewust gaat zijn van onze gezamenlijke uitdaging: energieneutraal in 2035!

Mijn naam is Marianne Hutten. Zowel voor mijn werk als inwoner zet ik mij in voor duurzaamheid. Als zelfstandige (mijn bedrijfje heet Loduon) werk ik voornamelijk voor de gemeente als coördinator van het schoolprogramma HofPower, de Duurzaamheidsprijs en als Duurzaamheidsaanjager. Als inwoner zet ik me in voor duurzaamheid via Hofkracht. Met Hofkracht hoop ik dat we met elkaar beseffen wat er al wél gebeurt op het gebied van duurzaamheid, elkaar stimuleren en inspireren om er mee bezig te zijn en ook kennis uit te wisselen, zodat we niet allemaal zelf het wiel opnieuw uitvinden. Mijn eerste drive was duurzame energie, maar door Hofkracht ben ik mij met duurzaamheid in de brede zin gaan bezighouden. Ik woon sinds 2015 in Goor. Samen met mijn man Wouter hebben we 2 jongens, Tom (3 jaar) en Koen (baby).

Mijn naam is Mignon Sanchez-Gerritsjans. Ik woon in Delden, ben getrouwd en moeder van 3 kinderen. Ik ben werkzaam als Wooncoach voor Duurzaam Thuis Twente (DTT) en Energiecoach voor basisscholen in opdracht van de provincie Overijssel. Daarnaast heb ik dit jaar de derde prijs van de Duurzaamheidsprijs in de Hof van Twente gewonnen met het idee voor een platform in elektrische fietsen om schone mobiliteit te bevorderen. Samen werken aan een duurzamere, schonere samenleving vind ik heel belangrijk. We kunnen elkaar daarin inspireren en versterken; daarom zet ik me graag in voor de initiatieven van Hofkracht.

Mijn naam is Frank Bartelink. Sinds 2002 woon ik in Goor. Ik ben getrouwd met Silvia en samen hebben we twee dochters van 8 en 11 jaar. Ik ben nog niet zo lang geleden in aanmerking gekomen met Hofkracht. Het terugdringen van energieverbruik door bijvoorbeeld woningen energiezuiniger te maken, bewustwording van wat we produceren en onnodig weggooien en het uitwisselen van informatie hierover heeft mijn aandacht getrokken. Ik vind duurzaamheid belangrijk, omdat ook onze kinderen en kleinkinderen recht hebben op een prettig leven. Duurzaamheid komt steeds meer voorbij en krijgt steeds meer aandacht. Hoe we op dit moment leven is niet bepaald duurzaam. Laten we gebruik maken van wat de natuur ons biedt! Ik denk dat de mens een gelukkig leven kan leiden als onze consumptie in balans is met natuur en milieu. En zoals een zonnestraal een bloem doet open gaan, zo kan een vriendelijk woord een gezicht doen stralen (of te wel: geef eens een compliment aan iemand, je zult zien dat die ander daar blij mee is).

Mijn naam is Henk Koop en woon in Diepenheim. Als architect voel ik me maatschappelijk verantwoordelijk om mijn vergaarde kennis over energieneutraal (ver)bouwen te delen met een ieder die hierin voorgenomen plannen hebben. Daarom zet ik mij in bij Hofkracht.

 

Mijn naam is Ina van de Riet, ik woon in Hengevelde. Ik zet me bij Hofkracht binnen het thema duurzaamheid in voor groen/biodiversiteit en probeer steeds de link te leggen met mijn inzet voor de Groene Loper Hof van Twente. Een paar kernzinnen over mezelf: enthousiast worden over groen en vooral doen! Samenwerken en niet het wiel opnieuw uitvinden. Kennis delen en vooral aan de slag met de handen in de aarde voor meer groen.

Mijn naam is Bert Eggink. In 2015 ben ik in Goor komen wonen vanuit Nieuwegein. Daar was ik betrokken bij het initiatief “Samen duurzaam”. Geen wonder dus dat ik bij Hofkracht actief geworden ben. Al snel heb ik het initiatief genomen om een duurzaamheidsfestival op te zetten. Want verduurzamen  is tenslotte een feest! In oktober 2017 werd dat het Hofkracht- en Woonfestival.

Het ‘happertje‘ met de vraagtekens staat symbool dat iedereen die zich wil inzetten voor een duurzaam thema, welkom is om (tijdelijk) aan te schuiven in de werkgroep. Interesse? Meer weten? Neem even contact op via info@hofkracht.nl of 06-41008824.