Stichting De Pol krijgt compliment voor duurzaamheid van Raab Karcher

Raab Karcher uit Goor heeft de Holtbar, het rondreizend compliment over duurzaamheid, doorgegeven aan Stichting De Pol uit Bentelo voor hun inzet om het sport- en cultuurgebouw verder te verduurzamen.

De overhandiging vond plaats tijdens de feestelijke opening van het nieuwe beachveld en de jeu de boules banen op zaterdag 20 mei.

Compliment en aanmoediging
De Holtbar is bedoeld als compliment voor mensen en organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid. De huidige eigenaar van de Holtbar beslist zelf naar wie de Holtbar doorreist. Rob Averdijk van Raab Karcher ontdekte via de Duurzaamheidsprijs Hof van Twente hoeveel stichting De Pol al doet, maar vooral ook nog wíl doen om verder te verduurzamen. “Dat verdient een compliment én een aanmoeding”, aldus Rob Averdijk.

Roepen én doen
De Pol is de thuishaven voor Bentelose sportverenigingen waaronder voetbal, handbal, binnensporten, tennis en touwtrekken. Ruim 1000 leden maken gebruik van de faciliteiten. Dit kan alleen door de inzet van veel vrijwilligers. In 2011 heeft de Pol al het dak van het sport- en cultuurcentrum al voorzien van zonnepanelen. Het bestuur van de stichting wil meer, zij hebben de ambitie uitgesproken voor een Bentelo Duurzaam in 2030. Voor het gebouw worden de mogelijkheden onderzocht van verlichting tot het iemand verantwoordelijk maken voor de duurzaamheid, van nog meer zonnepanelen tot het overstappen naar een groene energieleverancier, van douchegebruik tot het promoten dat mensen op de fiets komen in plaats van met de auto. “Momenteel wordt er een scan uitgevoerd om de mogelijkheden in kaart te brengen; wij wachten met belangstelling op de verbeteradviezen die daarin naar voren komen”, aldus Jan de Koning, voorzitter van Stichting de Pol. “Wij willen niet alleen roepen, wij willen ook doen. En het mooie is: duurzaamheid heeft niet alleen een milieutechnisch aspect, het wordt ook als een kans gezien om kosten te besparen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *